Kimino koeto yakusoku
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tyyli vuosien varrelta

3 posters

Siirry alas

Tyyli vuosien varrelta Empty Tyyli vuosien varrelta

Viesti  Chim Su Kesä 08, 2008 3:55 pm

Visual kei-genrelle tyypillistähän on, että bändeillä on vaihtuvia pukuja ja hienoja elementtejä asuissaan. Myös Ayabie on, kaikkien tietoisesti ainakin 'ollut' visual kei-yhtye, ja tietojeni mukaan on vieläkin, vaikka tyyli on vaihtunut puhtaasti osharempaan(oshare kei). Tämä tuli ainakin selväksi tämän vuotisella Ayabien keikalla, verraten pukuja vaikkapa viime vuotiseen keikkaan. Rypytystä ja koruja oli huomattavasti vähemmän, mutta silti osa pukujen merkeistä tiedosti vielä edes pientä visuaalisuutta.

Ajattelin siis, että eiköhän tästäkin jotain keskustelua voisi saada vielä melko hiljaiselle foorumillemme. Haluaisitko vaikka mainita jonki puvun Ayabielta, mikä on ollut omaan silmääsi ehdoton suosikki? Ja kaikki tähän aiheeseen liittyvä juttelu muutenkin on tervetullutta.

Jos tiedostin topikin tarkoituksen huonosti, kysykää ihmeessä .__.
Chim
Chim
Admin
Admin

Viestien lukumäärä : 75
Join date : 17.04.2008
Paikkakunta : Tampere

Takaisin alkuun Siirry alas

Tyyli vuosien varrelta Empty Vs: Tyyli vuosien varrelta

Viesti  Juunigatsu Ma Kesä 09, 2008 3:02 pm

Juuni yrittää vastata.

Kun olen verrannut pelkkiä tämänvuotisen ja viimevuotisen Euroopankiertueen pukuja, on niissä jo tapahtunut huima muutos. Viime vuonnahan pojilla oli kaikilla melko yksityiskohtaiset puvut, joissa oli juuri rypytystä ja kaikkia kivoja ompelukikkoja, hienoja kankaita ja monikerroksisia asuja. Kaikki 28.5.2008 keikalla käyneet ovat varmasti huomanneet, kuinka visuaalinen puvuilla ja niihin kuuluvilla pitseillä ja rimpsuilla mässäily on vähentynyt huomattavasti. Hieno esimerkki tästä on mielestäni Yumehiton viimevuotinen pinkki pitsimekko ja tämänvuotinen lappuhaalarit + kauluspaita + takki, eli vuoden aikana tapahtunut melko runsaan käden karsinta on huomattavissa.

En oikeastaan osaa muodostaa mielipidettä, kumpi sitten on parempi, oikein visuaalisesti näyttävä vaiko hieman maanläheisempi ja ehkäpä arkipäiväisempi tyyli, sillä loppujen lopuksihan on kyse musiikista eikä siitä, onko Kenzolla vain kajalia vai vaaleanpunaista luomiväriä. 8D Toisaalta hyvin visuaaliset puvut voivat korostaa musiikin tyylisuuntaa ja sanomaa, esim. kuinka moni ottaisi Moi dix moisin niin tosissaan, jos Mana bändeineen alkaisi esiintyä T-paidassa ja farkuissa? Aivan. ^^

Henkilökohtaisesti pidän kaikista eniten Ayabien Kimi no Koe to Yakusoku - puvuista, sillä ne ovat erittäin yksityiskohtaisia ja upeasti tehtyjä. Eri valossa kankaiden kuviointi näkyy eri lailla eikä nauhoja, kangasta ja koristeita olla säästelty. Kimi no Koe to Yakusokun puvuissa oikein silmä lepää, paitsi tietenkin silloin, kun piirtäessä yrittää ottaa selvää, kuuluuko tuokin kangassuikale nyt hihaan vai lahkeeseen. 8D Näitä kaikista visuaalisimpia pukuja tekee mieli päästä väkertämään, jotta voisi pitää itsekin päällään jotain niin hienoa.

Ja olen vahvasti sitä mieltä, että artisteilla pitää olla lavallaan työvaate, jota ei aivan ensimmäiseksi yhdistetä lokoisiin perjantai-illan treffeihin television, kaukosäätimen ja kokispullon kanssa. Jotain glamouria pitää lavalla olla muussakin kuin valojen ja diskopallon muodossa ja esiintyjien puvut auttavat tässä jutussa. Toki artistien täytyy kyetä liikkumaan asuissaan, joten voimme unohtaa ne kaikki omituisimmat siipiviritelmät ja puoli kroppaa vangitsevat, liikunnan estävät pitsinauharusettiröyhelökermakakku-luomukset, ellei sitten pukujen suunnittelija ole huomioinut tarpeeksi kunkin esiintyjän tarvetta liikutella jäseniään lavalla. Eli pointtini siis oli, että visuaalisen ja näyttävän puvun voi taidokkaalla tekijällä saada toimimaan joustavana ja "urheiluvaatteena", joka ei kiristä ja purista.

Ayabie ei ole vielä menettäyt kaikkea visuaalisuuttaan, jonka kyllä huomasi keikalla mm. Intetsun puvusta ja muiden melko yksinkertaisia asukokonaisuuksia kruunaamaan sovitelluista koruista ja asusteista. Kenzolla oli takissaan kaikenlaista mukavaa blingiä ja Aoin takki oli kerrassaan mielenkiintoinen. Voisin siis loppuun tiivistää, että Ayabie ei enää pue päälleen sellaisia megayksityiskohtaisia hirmuja, kuten ID-Japanin luomukset, mutta puvuissa näkyy silti arkipäivästä poikkeava hienoinen glamouor, joka tukee Ayabien kykyä seisoa omilla jaloillaan ja luottaa musiikkiinsa kasvokkain yleisön kanssa - ei pitsiverhon ja sulkapäähineen takaa.

Tulipa pitkä romaani, toivottavasti jaksoitte lukea (ja toivottavasti ymmärsin idean oikein). ^^
Juunigatsu
Juunigatsu
Moderaattori
Moderaattori

Viestien lukumäärä : 144
Join date : 05.05.2008
Ikä : 28
Paikkakunta : Loviisan käpykylä

Takaisin alkuun Siirry alas

Tyyli vuosien varrelta Empty Vs: Tyyli vuosien varrelta

Viesti  Chim Ma Kesä 09, 2008 7:33 pm

Kiitos Juunigatsu raamatustasi, käsitit asian ainakin minun mukaan ihan oikein 8D jos sitten itse edes tajuan, mitä kysyin..

Itsekin tiedostan Ayabien vielä Visual keihin, sitä se oli, ja on vieläkin, tosin huomattavasti yksinkertaisemmin, kuten edellä jo mainittiinkin. Silti puvuissa näkee visuaalisia vivahteita, ja pidän siitä. Mutta miksei osharekin kelpaisi, eihän tässä puvut ratkaise, vaan musiikki. Mutta topikkimme tarkoitus oli nyt juuri sitten puhuakin tästä puku puolesta, joka ei ole nyt yhtään olennainen asia, mutta ehkä silti jotenkin foorumin eloon herättämisen kannalta joillekin kiinnostava topikki.

Minua jäi erityisesti häiritsekään ruotsalaisen "OKEJ"-nuortenlehden maininta Ayabiesta "oshare kei"-yhtyeenä. Itse en olisi ainakaan missään lukenut/kuullut, että Ayabie olisi tavallaan 'siirtynyt' oshareen, edelleen tiedostan heidän visuaalisuutensa varsin selvästi. Ja tämähän toisaalta muokkaisi heidän piirejä, koska Ayabie liikkuu edelleen hyvin selvästi visual kei-piireissä. Tosin, edelleen pointtihan on siinä että musiikki on kaikista tärkeintä, mutta ottakaamme topikin tarkoitus nyt vaikka tällaisena "tyyli"-keskustelu topikkina, rakkaat ihmiset ._.

Tosin, sitten kun alamme tutkia asiaa hiukan laajemmalta kannalta, vilkaisten TheMe PV'tä, katsomalla Ayabien tämän hetkisiä kotisivuja, ja muistamalla tämän vuotista suomen keikkaa.. kyseessä mahtaisi olla pienempi genren lahko? Musiikki, sekä yhtye kumminkin liikkuu edelleen niissä edellä mainituissa visual kei-piireissä, mutta mielestäni Ayabien tyyli on varmastikin luokiteltu johonkin heidän omaan alakategoriaan(tai miksei viralliseenkin.). Sillä kyllä sitä visuaalisuutta kuitenkin löytyy, tosin pienemmissä mittakaavoissa. Varsinkin musiikki ja sanoitukset noudattavat edelleen aktiivisesti visual kein määräämiä niin sanottuja rajoja.


//Tämä postaus jäi nyt hieman vajaaksi, mutta tiivistettynä asian aihe uudelleen: Pohtikaamme nyt vaikkapa täällä Ayabien tyyli luokitusta visuaalisuudesta, ja miettikäämme päämme puhki uusia ideoita joita aiheesta voisi jutella. Ja kertokaa omia mielipiteitänne, on varsin kivaa lukea toistenkin näkemyksiä. Mutta huomioithan: topikki ei_ole_olennainen, musiikki ratkaisee eniten. Eiköhän se olisi nyt ihan sama onko sillä Yumehitolla mekko vai housut päällä, Ayabie on silti mahtava ja kuuntelemisen arvoinen yhtye. Tämä on vakava huomioinnin kohde, ja toivomme, että huomaisitte tämän kohdan tässä viestissä ennen kuin postaatte tänne viestejä esimerkiksi siitä, ettei tyyli mitään ratkaise. Aiheenamme tässä töpössä on juuri keskustelu yleisestikin visual keistä ja jrock-tyyligenreistä, ei mikään valitustöpö.
- kiitos. En yritä olla julma, tahdon vain, että topikin tarkoitus ymmärretään 8D (vaikka itsekään en ole vielä täysin sisäistänyt tätä oikein)
Chim
Chim
Admin
Admin

Viestien lukumäärä : 75
Join date : 17.04.2008
Paikkakunta : Tampere

Takaisin alkuun Siirry alas

Tyyli vuosien varrelta Empty Vs: Tyyli vuosien varrelta

Viesti  Juunigatsu Ti Kesä 10, 2008 12:44 pm

Toivottavasti en vastannut kovin hyökkäävään sävyyn 8DDD Taisin innostua kovin. Ja innostuessani vastaan impulsiivisesti 8DD

Mutta yritän nyt hieman kehittää keskustelua juuri tuosta "oshare vai visual"-jutskusta. ^^ Minulla ei oikeastaan vieläkään ole kovin selvää, mikä tekee visual keistä oshare keitä, sillä toisessa paikassa väitetään, että oshare on visual kein "söpömpi" ala-laji. Toisaalla taas väitetään, että oshare kei-artistit käyttävät vain kaupasta ostettuja vaatteita, joita ei olla varsinaisesti teetetty juuri jotain kuvauksia tai kiertuetta varten. Mikäli uskoisimme jälkimmäiseen, Ayabie ei siis ole oshare kei-bändi. Olen aivan samaa mieltä Chimin kanssa, käsite on harhaanjohtava. 8D

Ja vaikka Ayabien tyyli onkin nykyään riisutumpaa (koristeista, ei vaatekkappaleista 8DD), se on mielestäni silti jotenkin ylevää ja tyylikästä, ei ns. söpöä ja suloista, joten tässäkin heittää vertaus oshareen. ^^

Minä itse pidän siitä, kuinka bändin jäsenillä on aina niin itselleen sopivat puvut. Katsellessani vanhoja kuvia, joissa Takehitolla on vaaleat hiukset ja kirkuvanpunaiset huulet kauhistun hieman ja "huh huh" on käytetyin kommentti niistä puhuessani. Mielestäni Ayabie on hienosti löytänyt kultaisen keskitien, jolla jokainen näyttää hyvältä omassa persoonassaan ja itselleen sopivassa puvussa jokaisen asun silti sopiessa toisen jäsenen asukokonaisuuteen. Puvut ovat yhtenäisiä mutta yksilöllisiä ja jokaiselle sopivia. ^^ Voisin esimerkiksi järkyttyä syvästi, mikäli vaikkapa Kenzo sonnustautuisi joku päivä napapaitaan ja Takehito alkaisi vilauttelemaan reisiään. 8D Siksi on hyvä, että heistä jokainen tiedostaa, missä näyttää hyvältä ja minkälainen vaate on omiaan korostamaan parhaita puolia kussakin jäsenessä.

Mielestäni tämä töpö on oikein hyvä idea, sillä Foorumi runsaassa 16 rekisteröityneen käyttäjän määrässään on vielä vähän huonossa hapessa, joten on kiva saada keskustelua. ^^ Hyvä, kun selvensit koko jutun, niin ei jokaisessa viestissä tarvitse muistuttaa, että musiikkihan se tässä eniten merkitsee 8DD Toivottavasti muutkin käyttäjät heräisivät postailemaan tännekin. ^^
Juunigatsu
Juunigatsu
Moderaattori
Moderaattori

Viestien lukumäärä : 144
Join date : 05.05.2008
Ikä : 28
Paikkakunta : Loviisan käpykylä

Takaisin alkuun Siirry alas

Tyyli vuosien varrelta Empty Vs: Tyyli vuosien varrelta

Viesti  Sintti Ti Kesä 17, 2008 7:49 pm

On se mukava kun te kirjotatte noin pitkiä viestejä... 8'D
Vastaan nyt vain yhteen asiaan, siis siihen että mikä on suosikki pukujani bändin jäseneltä- Yumehitolta. YUmen vaatteet ovat aina olleet kiinnostavimmat- etenkin viimevuoden SUomen keikalla ollut asu oli HYVIN, HYVIN ajatuksia herättävä.
Kuten jo sanottiinkin, aivan sama se ainakin minulle on pukeutuvatko herrat hameisiin vai housuihin, musiikkillisesti he ovat loistavia.

//OKEJ lehdessä ollut pieni esittely Aybiestä ei nyt muutenkaan ollut erityisen mainittavan arvoinen -.-'

///Usein kun kuuntelen kappaleita joihin EI ole tehty PV'tä, kuvittelen siihen sopivat asut. Esim.Shine'iin on helppo kuvitella sellaiset siniset joissa on.... (EN ala nyt selittää visioitani tarkemmin, mutta siis idea kuitenkin)
Sintti
Sintti
Moderaattori
Moderaattori

Viestien lukumäärä : 212
Join date : 13.05.2008

Takaisin alkuun Siirry alas

Tyyli vuosien varrelta Empty Vs: Tyyli vuosien varrelta

Viesti  Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa